Close

Wat is flottieljezeilen?

Wat is flottieljezeilen?

5386807102_735b1442dc_oBij flottielje zeilen maak je onder de deskundige begeleiding van Atlantic Sailing met je eigen zeiljacht een mooie zeiltocht naar Engeland of over de Oostzee. Je zeilt dus met meer boten, in groepsverband. Het aantal zeiljachten varieert per keer, tot een maximum van 12 schepen. Je bent onderweg altijd verzekerd van de ervaring van onze deskundige begeleiding. Het allerleukste aan flottielje zeilen is dat je onbewust heel veel zeilervaring opdoet. Na elke reis sta je een stuk zelfstandiger aan het roer.

Waarom flottielje zeilen?

Flottielje zeilen is ideaal voor alle zeilers die heel graag een langere reis willen maken, maar opzien tegen de ‘drempels’ die ze onderweg kunnen tegenkomen. Veel zeilers vinden het eng om drukke vaarroutes te doorkruisen of hebben geen idee hoe ze moeten omgaan met sterke stromingen of onverwachte schommelingen in het weer. Anderen zijn juist bevreesd een onbekende haven binnen te varen. Het fijne aan zeilen met Atlantic Sailing is dat onze flottielje leider per marifoon bereikbaar is voor advies. Jij leert juist omgaan met de weersomstandigheden. Je staat bij een volgende zeilreis zelfstandiger en zelfverzekerd aan het roer.

Flottielje zeilen bij Atlantic Sailing

Bij fottielje zeilen vaar je dus op eigen kiel, maar ben je wél de hele tijd verzekerd van de deskundigheid van onze ervaren zeilinstructeur. Hij neemt elke ochtend de vaarroute voor die dag door, bespreekt het weerbericht, geeft de gps-locatie van de aankomst door, adviseert wat de valkuilen op de route zijn en hoe je die kunt omzeilen.

Je eigen ‘koers’ varen, en toch flottielje zeilen

Het is bij flottielje zeilen zeker niet zo dat alle zeilboten als één vloot, dus als eendjes, achter elkaar aan varen. Na de briefing bepaalt een ieder voor zich zijn vertrektijd. Het is natuurlijk wel zo dat je rekening moet houden de weersverwachting, getijden, stromingen én met de afgesproken aankomsttijd in de volgende haven. Op tijd arriveren is door de getijden van groot belang.

Nog even ter geruststelling

Onze zeilspecialist zeilt op een eigen schip met de flottielje groep mee en er is altijd marifooncontact mogelijk voor advies. Je kunt onderweg dus een beroep doen op zijn kennis van het vaargebied en worden geïnformeerd over de wisselende weersomstandigheden.

 

Ben je geïnteresseerd in een van onze reizen? Neem dan voor een vrijblijvend eerste gesprek of een offerte contact op met Johan van Houten. Mail naar info@atlanticsailing.nl of bel +31 6 51955691.

Vraag informatiepakket nu aan